offerlichten

  Met name in de Zuid Europese landen en andere Katholieke landen als Polen en Tsjechiƫ is het gebruik van offerlichten veel meer wijdverspreid dan in noorderlijk Europa. Je kunt zien dat in het overwegen Katholieke zuiden van Nederland meer offerlichten worden gebrand in Kerken dan in het meer protestantse noorden. In vrijwel alle grotere Katholieke kerken en kathedralen staat een devotie-altaar of offeraltaar voor het branden

  van devotielichten. Deze lichtjes zijn zelf mee te nemen of ter plaatse te verkrijgen en worden op de offertafel gezet en aangestoken ter herdenking of om een gunst van hogerhand te smeken. De officiƫle offerlichten zijn verkrijgbaar in 3 kleuren (amber, wit en rood) en 4 maten met verschillende branduren.

  Offerlicht gebruik

  Zoals hierboven toegelicht worden devotiekaarsen traditioneel gebruikt in kerken en kathedralen. Tevens zie je dat er vaak offerlichten worden aangestoken op herdenkingsplekken en in altaartjes thuis. Een vrij nieuw fonomeen is het toegenomen gebruik van deze lichten op grotere evenementen en partijen. Omdat de prijs per kaarsje laag is en ze eenvoudig in gebruik zijn, heb je een locatie in een handomdraai in een mooie kaarsensfeer gezet.

  Offerlichten kopen

  De offerlichten zijn eenvoudig online te verkrijgen. Ze worden verkocht in voordeelverpakkingen en zijn te koop in verschillende kleuren en maten. De gehele collectie is te bestellen via Grafkaarsenherdenkingslicht.nl.

  KLik op de link en de order wordt afgehandeld bij VanKaarstotServet, een betrouwbare webshop met zeer goede service en 30 dagen retourgarantie. Je kunt de offerlichten kopen online met extra voordeel bij Van Kaars tot Servet. Bovendien kun je in deze shop terecht voor allerlei stijlvolle grafdecoratie artikelen.

  leverbaar: graflantaarn, graflicht met en zonder deksel, stormlicht, gedenkkaars, wasdoekfakkel, kompo grafkaarsen, herdenkingslicht met afbeelding